MediaWatch

Liberalisering med perspektiver

Der har været adskillige svære knaster undervejs, men ved seje forhandlinger i de senere dage nærmer kulturministeren og de borgerlige sig hinanden. Resultatet kan blive en justering af medieområdet, der samlet set giver mere råderum for privat medievirksomhed, og som fører ganske mange perspektiver med sig: DR får den 4. radiokanal, og det ser ud til, at der, udover en 5.landsdækkende radiokanal, tillades fri ret til networking under en eller anden form mellem alle radioer, der har interesse i det. Det vil skabe et ekstra antal landsdækkende radioer.

Den 4. analog TV-kanal, hvor DR og TV2 skal begynde at sende digitalt fra, rummer mere end de fire oprindelig planlagte digitale kanaler. Den ekstra - en femte - er der enighed om at udbyde til en kommerciel aktør. Den afgift, TvDanmark betaler til græsrods TV, der når op på 25 mill. kr. i 2000, fastholdes, men det kommercielle radiomarked skal spæde til, således at kommercielt networket radio/TV deler udgiften.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs