MediaWatch

Politikerne vil ikke blande sig

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen vil ikke gennem lovgivning sikre DR og TV2 rettigheder til at sende fodbold fra Superligaen. TV2 og DR har selv ret til at stå for programlægningen. Det er ikke noget kulturministeren kan blande sig i, oplyser ministeren. Der er intet grundlag for, at lade dansk klubfodbold optræde på den såkaldte Tv-liste, hvor bl.a. fodboldlandskampene står.

Socialdemokratiets medieordfører Søren Hansen er enig i, at klubfodbold ikke optræder ikke på den liste, som kulturministeren har udformet, baseret på EU-direktiv L50. Listen skal sikre store sportsbegivenheder på public service kanalerne. Den fortolkning af direktivet har TV3 indklaget for kommissionen.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs