MediaWatch

Medieforsker forudser licensforhøjelser

Det kommer til at kræve flere ressourcer at fastholde DR og TV2s position i mediebilledet, og det kræver en licensforhøjelse, mener medieforsker Frands Mortensen, Århus Universitet. Fremtidens multimedieverden vil gøre indhug på TV2s reklameindtægter, samtidig med at public service kanalerne skal investere i digitalt Tv og nye multimedietjenester. Skal TV2s økonomi fastholdes, som nu med 70% af TV-markedets omsætning, kræver det en licensforhøjelse, mener Mortensen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs