DR indleder eftersyn af retningslinjer for praktikanter efter kritik

Fire tidligere ulønnede praktikanter i Danmarks Radio fortæller, at de i strid med reglerne er blevet brugt som journalistisk arbejdskraft.
Det er i strid med universitetsloven, at universitetsstuderende bruges som arbejdskraft på arbejdspladserne. | Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Det er i strid med universitetsloven, at universitetsstuderende bruges som arbejdskraft på arbejdspladserne. | Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Der er indledt en gennemgang af retningslinjerne for praktikanter i DR, efter fire tidligere ulønnede universitetspraktikanter er stået frem og har fortalt, de reelt blev brugt som journalistisk arbejdskraft. Det skriver DM Akademikerbladet.

Her er der eksempler på studerende, som har arbejdet fuldtid uden løn trods en praktikkontrakt på 13 timer ugentligt, og en studerende, der har produceret DR-programmet Droner og Kanoner samt bl.a. fundet kilderne, lavet forhåndsinterviews og skrevet manuskript ifølge Akademikerbladet.

Det er i strid med universitetsloven, at universitetsstuderende bruges som arbejdskraft på arbejdspladserne, hvor de er i såkaldt projektorienterede forløb, fortæller juraprofessor Mads Bryde Andersen til bladet.

DR er forelagt oplysningerne, hvortil HR-chef Nanna Abildstrøm udtaler i en skriftlig kommentar til Akademikerbladet, at DR stræber efter at være et attraktivt uddannelsessted.

”Derfor berører det os at høre, at der er nogle praktikanter, der ikke har været glade for deres forløb,” skriver Nanna Abildstrøm og tilføjer som nævnt, at DR har igangsat et eftersyn af DR’s retningslinjer for praktikanter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også