Digitaliseringsminister savner selvrefleksion hos tech-giganter

Marie Bjerre (V) mener ikke, at det fylder nok hos amerikanske tech-giganter, at teknologier skal udvikles med respekt for demokratiske principper og for menneskets og samfundets bedste. 
Foto: Kim Frost
Foto: Kim Frost
af NIKOLAJ HARDING

Digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) undrer sig over, at amerikanske tech-giganter ikke udviser en større ”selvrefleksion” omkring en række af de spørgsmål, der knytter sig til udviklingen og brugen af blandt andet kunstig intelligens. 

Det fortæller hun til Børsen efter en nylig tur til Silicon Valley, hvor hun besøgte Meta, Microsoft, Youtube og OpenAI og rejste sine bekymringer om, hvordan børn og unge bliver afhængige af algoritmer, hvor udviklingen af kunstig intelligens efterlader os som mennesker, hvad det kommer til at betyde for demokratiet, og om det overhovedet er muligt at sige fra over for teknologien. 

”Jeg rejste derover for at adressere de her ting og understrege vigtigheden af, at teknologien skal udvikles med respekt for demokratiske principper og for mennesket og samfundets bedste. Men det synes jeg faktisk ikke fylder nok hos dem,” siger hun til mediet. 

Marie Bjerre fremhæver dog, at hun finder det positivt, at de store, amerikanske tech-giganter følger med i den AI-regulering, som er på vej fra EU, og hun mener i den sammenhæng, at det er vigtigt, at Danmark er med til at sikre, at man skaber de rette incitamentsstrukturer med den kommende EU-lovgivning. 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også