Politiken-redaktør vil stille op til Europa-Parlamentet for S

Debatredaktør på Politiken, Magnus Barsøe, ønsker at blive valgt til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet. Det er uforeneligt med hvervet på Politiken, oplyser chefredaktør.
Foto: Jens Hartmann
Foto: Jens Hartmann

Opdateret d. 13. april kl. 15.20 med kommentar fra Christian Jensen, ansv. chefredaktør på Politiken. Opdateret igen den 14. april kl. 10:33 med udmelding fra Magnus Barsøe.

Når der skal stemmes til europarlamentsvalget i 2024, kan et af navnene på stemmesedlen for Socialdemokratiet være et velkendt et i mediebranchen. Ifølge Altinget, der har set en intern mail fra Socialdemokratiet, har Magnus Barsøe, der er debatredaktør på Politiken, smidt sit navn i hatten med ønske om at blive et af partiets kandidater fra Region Hovedstaden.

Magnus Barsøe har siden 2019 været debatredaktør på Politiken, og forud for det var han debatredaktør på Finans, der er en del af Jyllands-Posten. Han er desuden medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem i JP/Politikens Hus, som han gentagne gange har fremsat sin kritik af i bl.a. egne spalter.

Han har ifølge Altinget ikke tidligere stillet sit kandidatur til rådighed for et politisk parti, men han har tidligere været medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom samt studenterorganisationen Frit Forum.

Magnus Barsøe er i sin gode ret til at ville stille op som kandidat for Socialdemokratiet, men det er ikke foreneligt med at fortsætte i stillingen som debatredaktør på Politiken, fortæller ansv. chefredaktør Christian Jensen i en kommentar til MediaWatch.

”På Politiken begrænser vi ikke de ansattes grundlovssikrede rettigheder. Kravet om journalistisk troværdighed og integritet gør dog, at det er uforeneligt at varetage hvervet som debatredaktør samtidig med, at man stiller op for et politisk parti for at komme i Europa-Parlamentet. Magnus Barsøe er i øjeblikket på orlov, og vi er i en dialog med ham om, hvilke arbejdsområder det fremover vil være muligt for ham at varetage på avisen,” skriver Christian Jensen i en mail.

Det er 14. maj ved et møde i Socialdemokratiets repræsentantskab, at det samlede bud på kandidater til stemmesedlen bliver sat.

I en Twitter-tråd fredag bekræfter Magnus Barsøe, at han stiller op til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, efter at han torsdag aften blev indstillet i partiets Sundbyøsterkreds som kredsens kandidat til Europa-Parlamentsvalget i 2024.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter