Danske Medier: EU-forslag om mediefrihed er ikke vejen frem

Lovforslaget Media Freedom Act er EU-Kommissionens bud på at fremme frie europæiske mediers vilkår. Men det er ikke løsningen, mener Danske Mediers adm. direktør, Mads Brandstrup.
Foto: Danske Medier
Foto: Danske Medier

Det er et misforstået tiltag, der risikerer at forværre pressefriheden i lande som Danmark, der i forvejen har en sund og fri presse, og ikke gøre en forskel i de lande, hvor den frie presse er udfordret. Det er holdningen til EU-Kommissionens lovforslag Media Freedom Act hos Danske Medier, skriver adm. direktør Mads Brandstrup i et indlæg hos Berlingske.

”Vi appellerer til og arbejder for, at der laves centrale ændringer, hvis lovforslaget skal leve op til sit formål. For vi kan ikke leve med, at vilkårene for fri journalistik og mulighederne for at drive medievirksomhed i Danmark lider skader som følge af et forsøg på at ændre forholdene i andre EU-lande. Grundlæggende forsømmer EU-Kommissionens forslag at tage hensyn til forskelligheden i de 27 nationale mediemarkeder, som ikke egner sig til at gøre mediepolitik til et fælleseuropæisk anliggende,” skriver han i indlægget, der er bragt, efter Zoé Elkær Nicot, stifter af European Debate Initiative, for nyligt skrev i en kronik i samme avis om, at forslaget er vejen frem for at komme problemet med regulering af medier til livs.

Målet med lovpakken er ifølge EU-lovgiverne at styrke og sikre pressefriheden i unionens medlemslande, men flere af de foreslåede tiltag vil have modsatte effekt, har europæiske medieudgivere tidligere givet udtryk for.

Danske Mediers direktør udtrykte også i december i et debatindlæg i Altinget modstand mod den kommende EU-lov. Her lød det, at der i visse østeuropæiske lande er store problemer med pressefriheden, men at de problemer bør løses i dialog med de pågældende lande, fordi der skal tages hensyn til forskelligheden i nationale mediemarkeder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også