MediaWatch

Nye Borgerlige fyrer pressechef

Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har valgt at afskedige partiets pressechef i kølvandet på et valgresultat, der ikke blev som håbet, skriver Berlingske.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Nye Borgerliges partiformand, Pernille Vermund, har valgt at fyre partiets pressechef, Lars Kaaber, efter et Folketingsvalg, der ikke blev helt, som partiet havde håbet på.

Det skriver Berlingske.

Over for avisen understreger Nye Borgerliges sekretariatschef Lars Eldrup, at der er tale om en personalesag og har derfor kun få kommentarer, men forklarer, at beslutningen til dels hænger sammen med valgresultatet.

”Folketingsgruppen har evalueret på valget og havde nogle andre forhåbninger for resultatet. Det er der mange årsager til. Det er ikke, fordi der bliver peget fingre ad nogen, men i folketingsgruppen har man bare ønsket at gå nye veje,” siger Lars Eldrup til Berlingske.

Ved det nylige folketingsvalg gik Nye Borgerlige marginalt frem og fik tilslutning fra 3,7 procent af danskerne, hvilket resulterede i seks mandater.

Meningsmålinger undervejs i valgperioden havde imidlertid givet partiet forhåbninger om et bedre valgresultat.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs