MediaWatch

Pressenævnet forlader europæisk samarbejde

Pressenævnet mener, at AIPCE har reageret for langsomt på ønsket om at få Rusland smidt ud af samarbejdet.

Foto: Screenshot logo

Det danske pressenævn har på linje med flere andre lande herunder Norge og Sverige besluttet at suspendere sit medlemskab af det fælles europæiske pressenævnssamarbejde, Alliance of Independent Press Councils og Europe (AIPCE.), skriver Journalisten.

Beslutningen er ifølge fagbladet taget i protest over AIPCE’s langsommelige behandling af et forslag om at smide det russiske pressenævn ud af samarbejdet.

Det var det ukrainske pressenævn, der i april i år fremsatte forslaget om at smide Rusland ud af samarbejdet efter Ruslands invasion af Ukraine februar. Forslaget blev dog først debatteret på AIPCE’s generalforsamling i oktober.

”En fuldskala krig i Europa og de nye medielove i Rusland, der forbyder frie og uafhængige medier, er et stort spørgsmål, der burde have været behandlet tidligere, som det gentagne gange blev foreslået af flere AIPCE-medlemmer,” lyder det i erklæringen om udmeldelsen ifølge Journalisten.

Udover Danmark, Sverige og Norge har også Armenien, Estland, Finland, Georgien, Irland og Moldova suspenderet deres medlemskaber.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs