MediaWatch

Rusland blokerer adgang til uafhængig avis' hjemmeside

Novaja Gasetas chefredaktør modtog i 2021 Nobels fredspris. Avisen blev stækket efter invasionen i Ukraine.

Foto: Evgenia Novozhenina/Reuters/Ritzau Scanpix

Den russiske myndighed for medier Roskomnadzor har torsdag blokeret adgangen til den uafhængige avis’ Novaja Gasetas nyhedshjemmeside i Rusland.

Novaja Gaseta besluttede allerede i marts at suspendere udgivelsen af sin papiravis og optræden på sociale medier som følge af den skrappe censur, der fulgte efter Ruslands invasionen i Ukraine.

Rusland blokerede i sommer en ny elektronisk udgave af Novaja Gaseta. Den blev produceret i Europa af tidligere ansatte på avisen.

En russiske domstol tilbagekaldte i september avisens licens som udgiver.

Avisens chefredaktør, Dmitrij Muratov, modtog i 2021 i Oslo Nobels fredspris.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs