MediaWatch

Biografer har blikket rettet mod kommende filmaftale

Det er ”altafgørende” at et kommende filmforlig tilgodeser produktion af danske spillefilm, og at der er sikret en ekslusivperiode for film i biografen, inden de rammer streamingtjenester, lyder appellen fra Danske Biografer forud for Folketingsvalget.

Foto: Nanna Navntoft/Ritzau Scanpix

Når folketingskandidaterne turnerer rundt i landet for at tale deres sag forud for det kommende valg, ønsker Danske Biografers direktør, Michael Valentin, at de bl.a. har fokus på, hvordan de vil sikre fremtiden for de lokale biografer. Det skriver han i et indlæg hos Altinget.

Det hænger sammen med, at der i det nye folketingsår skal tages hul på forhandlinger om et nyt filmforlig, der skal afløse det nuværende, der dækker perioden 2019-2023, og bl.a. sætter rammerne for vilkår og økonomiske støtte og til film og serier i Danmark.

”Det [er] altafgørende, at det kommende filmforlig tilgodeser produktionen af danske spillefilm, fordi det er vigtigt, at vi som lille sprogområde i et oversvømmet udenlandsmarked fortæller danske historier, på dansk,” skriver Michael Valentin hos Altinget.

Han kalder på politikerne til at hjælpe med ”stimulere det danske filmmiljø” og samtidig have blik på at sikre, at biografernes såkaldte eksklusiv periode, hvor de eksklusivt har retten til at vise en film på det store lærred, inden den rammer streamingtjenester, bliver bevaret i et omfang.

Ny frontmand for Danske Biografer tror på ny guldalder for det store lærred

Rapport: Danske biografer fører an i europæisk comeback

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs