MediaWatch

Danske Medier og Stig Ørskov opfordrer politikere til at hjælpe ukrainske medier

Der er behov for mere hjælp af både politisk og økonomisk karakter for at sikre frie medier i Ukraine, skriver adm. direktør i JP/Politikens Hus Stig Ørskov og Mads Brandstrup, adm. direktør i Danske Medier, i et debatindklæg i Politiken efter besøg i landet.

Stig Ørskov og Mads Brandstrup opfordrer EU og den danske regering til at yde økonomisk og politisk støtte til Ukraines medier.

Ukrainske medier er under stort pres som følge af Ruslands invasion, og mens medievirksomheder hidtil har støttet medierne økonomisk, er der nu brug for mere og fortløbende hjælp fra politisk side. Sådan lyder det i et debatindlæg i Politiken fra Mads Brandstrup, adm. direktør i brancheorganisationen Danske Medier og Stig Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus og næstformand i World Association of Newspublishers.

”Indtil nu har vores initiativ fra private skandinaviske medievirksomheder kunnet levere konkret og kontant støtte til ukrainske medier, så de har kunnet fortsætte med at udkomme. I Kharkiv, Kherson og andre hårde konfliktområder. Men herfra må det ske i partnerskab med vores regeringer, så vi sikrer en fortløbende og substantiel støtte til drift og forretningsopbygning,” lyder det.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs