MediaWatch

Den Internationale forlagsverden kræver beskyttelse af eksil-tyrkere

De nyligt Nato-optagede lande Sverige og Finland skal modsætte sig Tyrkiets krav om udlevering af eksil-tyrkere. Man skal beskytte friheden og sikkerheden for blandt andet journalister og forfattere i eksil, lyder det.

Forud for sidste måneds Nato-topmøde, hvor det blev besluttet at optage Sverige og Finland i alliancen, havde præsident Erdogan stillet krav om, at de nye medlemslande udleverer personer, som Tyrkiet betragter som terrorister. | Foto: SUSANA VERA – TURKEY-RATINGS/FITCH

Da Finland og Sverige skulle optages i Nato, lød betingelsen fra Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan, at landene skal udlevere personer, som Tyrkiet opfatter som terrorister. Fra den internationale forlagsverden lyder nu en advarsel mod udvisningerne. Det skriver Berlingske.

Advarslen lyder blandt andet fra den internationale forlæggerforening IPA. Organisationen kræver, at Sverige beskytter en række eksiltyrkere mod udlevering, og fremhæver den tyrkiske journalist, forlægger og menneskerettighedsaktivist Ragip Zarakolu, der bor i eksil i Sverige.

”Vi forventer, at den frihed, som Ragip nyder i Sverige, vil blive beskyttet og ikke brugt som en brik i international diplomati,” udtaler organisationen ifølge avisen.

Også den internationale bogmesse Frankfurter Buchmesse og den tyske forlægger Börsenverein opfordrer Sverige og Finland til ikke at give efter for Tyrkiets krav.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs