MediaWatch

Chef for techkontor: Kulturministeriet skal spille større rolle i medie- og techpolitik

Med indgåelsen af den nye medieaftale er Kulturministeriet for alvor slået ind på et udviklingsspor, hvor det i højere grad vil arbejde på at løse udfordringer med bl.a. store, internationale techkoncerner.

Andreas Geertsen tiltrådte i oktober 2020 som første anfører for Kulturministeriets såkaldte techgigantkontor, og har til Altinget sat ord på, hvad status er for arbejdet.

Han beskriver bl.a. den første tid i stillingen som kontorchef som præget af forhandlingerne af medieaftalen for 2022-2025, der blev indgået af en smal forligskreds i maj. Aftalen indeholder flere tiltag, der sigter efter mere regulering af techselskaber som Google, Meta og Netflix. Det er områder, hvor Kulturministeriet skal spille en større rolle, fortæller han.

”Kulturministeriet er i det hele taget inde i en spændende udvikling, hvor vi gerne i endnu højere grad vil være en drivende kraft i kultur-, medie- og tech-politikken,” siger Andreas Geertsen til Altinget.

I medieforliget er der bl.a. afsat midler til at åbne et nyt center for Tech og Demokrati, som skal skabe mere viden om de store platformes effekt på demokratiet og bidrage til udvikling af ny politik på området. Samtidig er der skrevet en ambition ind i aftalen om, at man gennem nye aftaler med techkoncernerne skal undgå, at de ”censurere dansk indhold” på sociale medieplatforme.

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs