MediaWatch

Borgerlige partier vil skrotte store dele af medieaftale efter valg

Hvis der efter næste folketingsvalg kommer nyt flertal i Folketinget, der læner til de borgerlige partiers side, er både Venstre og Konservative klar til at skrotte flere elementer i det nye medieforlig.

Venstres Jan E. Jørgensen og Birgitte Bergmann fra Konservative vil ikke lade medieaftalen stå uændret, hvis flertallet i Folketinget skifter efter valg. | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix (sammensat af mediawatch)

For få dage siden blev der indgået en ny medieaftale af en smal kreds af partier i Folketinget anført af den socialdemokratiske regering. Forliget skal udstikke rammevilkårene for de danske medievirksomheder frem til og med 2025, så der er klarhed over bl.a. støttemuligheder og public service-krav.

Men hvor sikre medievirksomhederne bør føle sig omkring de fremtidige vilkår, sår de borgerlige partier tvivl om. Allerede fredag i sidste uge, da Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti forlod forhandlingerne om medieaftalen, meldte Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen - som tidligere havde forladt forhandlingerne - på Twitter, at de borgerlige ”forhåbentlig kan få ryddet op efter et valg”.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs