MediaWatch

Mette F.: Det er tid til at genoverveje coronarestriktioner

Der er ikke længere samme sammenhæng mellem antallet af indlagte med coronavirus og restriktioner i samfundet, som der tidligere har været, siger statsministeren.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Der er ikke den sammenhæng mellem smitte og antal indlagte med coronavirus, som "der var engang".

Derfor er det tid til overvejelser om restriktionerne i samfundet, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i et interview med Ekstrabladet.

Overvejelserne er faktisk i gang i regeringen, tilføjer hun.

Statsministeren konstaterer, at det kan se ud til, at kurven er knækket, hvad angår de indlagte på intensiv.

"Og så er vi selvfølgelig et sted og i en situation, hvor vi skal genoverveje ikke alene de nuværende restriktioner, som der ikke er mange af tilbage, men hvordan vi håndterer situationen i det hele taget. Det er i hvert fald det, som vi gør i regeringen lige nu," siger Mette Frederiksen.

Ud af de 802 personer, der mandag er indlagt, er 52 indlagt på landets intensivafdelinger. Det er syv personer færre end søndag.

37 indlagte personer har brug for hjælp til at trække vejret og er i respirator. Det er fire færre end søndag.

Mens smittetallene er steget voldsomt hen mod jul og nytår, er indlæggelsestallene ikke fulgt med. En forklaring er vaccinerne, har sundhedsmyndighederne tidligere forklaret.

"Det er, tror jeg, den høje vaccinationstilslutning i Danmark, der gør, at vi ikke får det gennemslag på indlæggelser," siger statsministeren.

Mette Frederiksen siger, at beslutningen om nedlukning af visse områder i december var baseret på uvished om varianten omikron, som man på det tidspunkt endnu ikke kendte meget til.

Det blev senere bekræftet, at omikron er mere smitsom end tidligere varianter, da smittetallene begyndte at stige markant omkring juletid.

Statsministeren henviser desuden til, at nedlukningen i skolerne var kortvarig i år sammenlignet med sidste vinter.

Skolerne lukkede 15. december, og skolebørnene vendte tilbage 5. januar.

Brostrøm opfordrer medier til at styrke fagjournalistikken

Biografer genåbner efter den mentalt værste nedlukning 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs