MediaWatch

Partier vil skærpe sociale mediers ansvar for at fjerne ulovligt indhold

SF og Dansk Folkeparti vil gå længere i reguleringen af techgiganter end det forslag, regeringen kommer med til februar. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil undersøge mulighederne.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Sociale medieplatforme skal pålægges at fjerne og blokere ulovligt indhold, så det ikke kan lægges op på ny. Sådan lyder det fra SF og Dansk Folkeparti, som bakkes op af erhvervsminister Simon Kollerup, skriver DR Nyheder.

Ambitionen er mere vidtgående end lovforslaget, regeringen har planer om at fremsætte i februar, og meldingen fra partierne kommer i forlængelse af 21 Søndags historie om, at en drabsvideo fra 2018 talrige gange er blevet sendt til den dræbtes pårørende på Facebook.

Simon Kollerup siger til DR, han er klar til at gå videre på EU-plan med en skarpere regulering, som pålægger platformene at fjerne indholdet og forhindre, at det kommer igen - en model der kaldes "notice and stay down" - og at han vil undersøge de juridske muligheder for at handle i Danmark.

Ifølge Facebooks nordiske chef, Martin Ruby, har Facebook forsøgt at holde videoen væk, men at afsendere bliver ved med at twiste formatet en smule, så den alligevel kan lægges op på det sociale medie.

Meldingen fra SF, DF og erhvervsministeren læner sig op ad, at regeringen som nævnt allerede er på vej med et lovforslag, der skal kræve ulovligt indhold fjernet senest 24 timer efter, det er blevet anmeldt. Den model kaldes "notice and take down".

Forslaget blev præsenteret i udspillet "Sociale mediers ansvar – skærpede krav til sociale medier og digital dannelse af børn og unge" i august sidste år.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs