MediaWatch

Navneskifte på Loud får ikke medieordførere op af stolen

Medieordførere fra flere partier ser ikke navneskiftet på Loud som noget, der kalder på politisk reaktion eller indblanding - V og K ser generelt positivt på ændringer, der kan forbedre kanalen lyttermæssigt.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det er op til Radio- og tv-nævnet at vurdere, om det er i orden, at Radio Loud omdøbes til 24syv, mener flere medieordførere, som Journalisten har talt med.

“Jeg går ikke op i navnet. De må kalde det De Syv Små Dværge, hvis de vil. Det er indholdet, der er afgørende, så jeg vil ikke gøre noget vedrørende navneskiftet," lyder reaktionen fra Dennis Flydtkjær, der er medieordfører for Dansk Folkeparti.

Både Venstres medieordfører Jan E. Jørgen og Konservatives Birgitte Bergman ser samtidig umiddelbart positivt på ændringen i ejerskab og navn, hvis det kan føre til et løft af den skattefinansierede radio, der lyttermæssigt har skuffet.

Kritik fra radioledelse

Rygterne om et navneskifte begyndte, da Radio24syvs tidligere programchef Mads Brügger skrev, at det var på vej, i Frihedsbrevet, som han i dag er chefredaktør og direktør for. Skiftet blev bekræftet af Berlingske Medias topchef Anders Krab-Johansen torsdag i et interview i Weekendavisen, hvor det også kom frem, at Berlingske Media overtager aktiemajoriteten med 91 pct., hvis Radio- og tv-nævnet vil sige god for det.

Udsigten til at kanalen får et navn, der læner sig kraftigt op af Radio24syv, har mødt hård kritik fra den hedengangne taleradios tidligere ledelse.

"Det er grotekst, at de skifter navn. Det er en kæmpe skuffelse," sagde tidligere direktør Jørgen Ramskov torsdag aften til MediaWatch.

"Radio Loud har vundet et udbud på at lave noget andet end Radio24syv. Så kan man sige, at det var et grotekst udbud, men lav dog noget selv i stedet for at kopiere andre."

Berlingske Media skal holde balancen i 24syv-strategi særligt ét sted

Radio Loud har på halvandet år skiftet ledelse, ejer, målgruppe - og snart også navn

Tidligere byder på navneskiftende Radio Loud-kanal: ”Vi har været ufrivillige deltagere i et absurd teater”

Ramskov: Det er en kæmpe skuffelse at Radio Loud bliver til 24syv 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs