MediaWatch

Enhedslisten vil oprette en ekstra TV 2-region på Sjælland

Der mangler journalistisk dækning i hovedstadsområdet, mener Enhedslisten. Partiets medieordfører Søren Søndergaard foreslår derfor at udvide fra to til tre TV 2-regioner på Sjælland, så der kan komme øget fokus på kommunerne.

Enhedslistens Søren Søndergaard vil have udbygget antallet af TV 2-regioner fra otte til ni med en ekstra station på Sjælland. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Der bør oprettes en ekstra public service station under TV 2-regionerne på Sjælland, så der i fremtiden er tre frem for to TV 2-regioner til at dække landsdelen. Det er meldingen fra Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, i Altinget.

Han begrunder foreslaget med, at det i dag er skruet sådan sammen, at TV 2 Lorry, der er den ene af de to nuværende TV 2-regioner på Sjælland, alene skal dække 34 kommuner i hovedstadsområdet og Nordsjælland.

“Idéen i at have en regional og lokal tv-station er jo, at den kan dække, hvad der foregår i kommunerne og på lokalt niveau. Det er kropumuligt med 34 kommuner, for der er hverken tid på fladen eller journalister til at dække et så stort område," siger Søren Søndergaard til Altinget.

Den anden regionale TV 2-region TV 2 Øst dækker til sammenligning blot 12 kommuner på Sjælland.

Enhedslistens forslag skal ses i forlængelse af, at partiet ligesom en række andre på Christiansborg har især de lokale og regionale medier samt den journalistiske dækning af lokalområder øverst på prioriteringslisten til de kommende medieforhandlinger.

Brydningspunktet mellem partierne forventes derfor ikke at blive, om vilkårene for lokale og regionale medier samt dækningen i områderne skal styrkes, men hvordan partierne mener, det bedst gøres.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs