MediaWatch

Facebook-whistleblower skal klæde EU-lovgivere på i tech-regulering

Europa-Parlamentet inviterer nu officielt Facebook-whistlebloweren Frances Haugen til at beskrive de interne forhold i techgiganten forud for EU’s kommende regulering af digitale ydelser. "Det giver mig og mine kollegaer i udvalget en unik mulighed," siger chefforhandler.

Frances Haugen lækkede tusindvis af dokumenter fra Facebooks indre – nu er hun inviteret til at gøre det samme for et centralt udvalg i EU's regulering af techgiganterne. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

LUXEMBOURG – Hun talte ud om forholdene og fejltrinene fra Facebooks inderste.

Nu er Facebook-whistlebloweren Frances Haugen, som i forrige uge var en helt central kilde i flere afsløringer fra gigantens indre, officielt inviteret til at besvare spørgsmål fra Europa-Parlamentets udvalg for det indre marked og forbrugerbeskyttelse (IMCO) i forbindelse med EU's kommende regulering af digitale ydelser; Digital Services Act (DSA'en).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs