MediaWatch

Alliance bag udspil om Kulturens Analyseinstitut indkalder til fællesmøde

De fem aktører bag forslaget om at oprette et analyseinstitut på kultuområdet vil have speeded processen op, så udspillet kan blive en del af finanslovsforhandlingerne. De indkalder til møde med alle interesserede parter i oktober.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

For at lægge mere tryk på forslaget om at oprette et analyseinstitut på kulturområdet, inviterer de fem aktører bag udspillet nu politikere og "alle interesserede i kulturlivet" til møde for at få analyseinstitutet på den finanspolitiske dagsorden. Det skriver Kulturmonitor.

Forslaget blev præsenteret i august af Dansk Erhverv og Kommunernes Landsforening sammen med Danske Kulturbestyrelser, Center for Kulturevaluering ved Aalborg Universitet og Augustinus Fonden. Partnernes ambition er at få analyseinstituttet på finansloven, der forhandles på plads de kommende måneder.

"Vi ønsker, at flest mulige vil deltage i debatten, så vi sammen kan indfange så mange af de mangfoldige behov i sektoren som muligt i løbet af de næste par måneder, mens finanslovsforhandlingerne står på. Vi håber meget, at emnet vil vække så megen politisk interesse og genklang, at det vil få plads i disse forhandlinger," lyder det i en pressemeddelelse fra parterne.

Mødet finder sted 7. oktober på Slotsholmen i København.

Både Venstre, Konservative, Radikale Venstre og SF har i sidste måned over for Politiken anerkendt behovet for en instans, der kan kortlægge alt fra økonomi og vilkår i kulturlivet til dens betydning for samfundet. Hvorvidt partierne vil presse på for at finde midlerne til etableringen på næste års finanslov blev dog ikke be- eller afkræftet. Kun Radikale har meddelt, partiet vil sætte instituttet på dagsordenen under forhandlingerne.

De fem aktører bag udspillet har foreslået, der afsættes otte mio. kr. på finansloven til etablering af Kulturens Analyseinstitut.

Partier bakker op om etablering af Kulturens Analyseinstitut 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs