MediaWatch

Medieordførere bakker op om DR Drama

Der skal også i de kommende år være dramasatsninger fra Danmarks Radio, lyder det fra medieordførere, efter medieforskere har opfordret til at genoverveje DR's rolle på dramafronten i et tv-marked med stigende international streamingkonkurrence.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Der er stadig opbakning fra politisk kant, til at DR skal slå sine folder udi store dramaproduktioner, der kan samle befolkningen, skriver Berlingske.

Meldingen kommer, efter flere medieforskere i denne uge har opfordret til en genovervejelse af public service-stationens rolle som dramaproducent på et marked præget af hård konkurrence fra lokale og internationale streamingtjenester. Radikales medieordfører, Zenia Stampe, anerkender, det er positivt, at også de internationale tjenester som Netflix laver lokalt, dansk indhold som "The Rain", men mener, DR's opgave med at sikre "det danske islæt" i både mindre og større produktioner er vigtig og ikke må udvandes.

Den holdning deler medieordførerne Kasper Sand Kjær (S), Søren Søndergaard (EL), Birgitte Bergman (K) samt Venstres Jan E. Jørgensen.

"DR er gode til drama, børneudsendelser og det musikalske – og det må de fortsat gerne levere," siger Jan E. Jørgensen til Berlingske.

P6 Beat og P8 Jazz står igen til lukning: DR afviser videreførsel uden ekstra penge - eller alternative besparelser

Kommentator: Streaming sætter smalt public service-indhold under pres

Regeringen spiller ud med uændret mediestøtte i finanslov 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs