MediaWatch

Ordførere undrer sig over mangel på kultur i finanslovsudspil

Konservative, Venstre, SF og De Radikale efterlyser mere offensiv hjælp til kulturlivet i det finanslovsudspil, som blev fremlagt mandag. Kulturminister afviser, at regeringen er uambitiøs og henviser bl.a. til såkaldt krigskasse målrettet coronaramte institutioner.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Ordet "kultur" figurerer ikke i den 24-siders sammenfatning, som regeringen mandag fremlagde sammen med finanslovsforslaget, og det undrer både organisationer på kulturområdet og kulturordførere fra Konservative, Venstre, SF og De Radikale, skriver Politiken.

"Det tegner ikke et billede af en regering og et ministerium, der efter corona har gjort den erkendelse, at der mangler overblik og et mere strategisk blik på kulturen", siger kulturordfører Zenia Stampe (S).

Ane Halsboe-Jørgensen afviser kritikken og mener, at udspillet sikrer stabilitet på kulturområdet og lægges oven i sidste års finanslov, hvor der blev sat mere end 400 ekstra millioner kroner af over en 4-årig periode. Samtidig vil kulturinstitutioner, som ikke er kommet sig oven på corona endnu, være omfattet af den såkaldte krigskasse på 4 mia. kr., som skal imødegå udfordringer fra coronakrisen.

Som MediaWatch beskrev i går, blev der på medie- og kulturområdet i regi af Det Danske Filminstituts budget afsat midler til to særskilte initiativer, der skal indfri ambitioner om at forbedre trygheden for børn og unges færden på nettet og i særdeleshed sociale medier. Konkret vil regeringen forøje budgettet med fire mio. kr. fra 115,6 til 119,6 mio. kr. årligt og fordeles på to tiltag, der hver især får 1,5 mio. kr. om året frem til 2025.

Det drejer sig om en mærkningsordning af digitalt indhold målrettet børn og unge på sociale medier mv. og et sæt etiske retningslinjer for digitalt indhold, som skal sætte retningen for, hvad der er god praksis i digital kommunikation mv. målrettet børn og unge.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs