MediaWatch

Regering vil have digital mærkningsordning på finansloven

Den socialdemokratiske regering foreslår at øremærke 12 mio. kr. over de næste fire år til at udarbejde et sæt etiske retningslinjer for digitalt indhold og en mærkningsordning på sociale medier.

Foto: Miriam Dalsgaard

I sit udspil til de kommende års finanslov vil regeringen afsætte i alt tre mio. kr. årligt fra 2022 til 2025 til to særskilte initiativer, der skal indfri ambitioner om at forbedre trygheden for børn og unges færden på nettet og i særdeleshed sociale medier. Det fremgår af finanslovsudspillet.

"Der igangsættes en indsats for digital dannelse af børn, unge og voksne omkring dem for at sikre børn og unges mulighed for et digitalt liv på egne præmisser. Indsatsen skal bidrage til, at børn og unge i højere grad kan færdes trygt på nettet og understøtte børn og unges kritiske stillingtagen til det indhold, de præsenteres for på nettet," skriver regeringen i sit udspil, som er offentliggjort mandag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs