MediaWatch

Medieordførere håber ny minister kan få kulturen højere på dagsordenen

Venstre og Konservative lægger særlig vægt på, at landets nye kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen kan sætte sig igennem over for bl.a. statsministeren og sikre, kulturen bliver taget alvorligt.

Konservative Folkepartis medie- og kulturordfører, Birgitte Bergman. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Efter et par år, hvor det kulturpolitiske område ikke ligefrem har stået øverst på prioriteringslisten under den Socialdemokratiske regering ifølge kulturlivet og flere politikere, er opgaven for den nye kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen at få kulturen frem på den politiske dagsorden. Sådan lyder det fra Venstre og Konservatives kulturordførere, Birgitte Bergman og Jan E. Jørgensen i Berlingske.

"Jeg forventer og håber meget på, at den nye kultur- og kirkeminister kan sætte sig igennem – også over for statsministeren – og at hun vil tage kulturlivet alvorligt, fordi det er kulturlivet simpelthen ikke blevet," siger Birgitte Bergman (K) til avisen.

Jan E. Jørgensen (V) er enig og tilføjer, at Ane Halsboe-Jørgensen først og fremmest bør lægge en plan for, hvordan der kan pustes nyt liv i kulturen, hvor store dele af branchens aktører stadig er under pres efter coronakrisen, mens begge ordførere ser en ny medieaftale som en presserende opgave for ministeren at få landet snart.

I DR P1 tirsdag lød det fra Ane Halsboe-Jørgensen, at hun netop anskuer de kommende medieforhandlinger som sin største opgave. Det har længe været ventet, at forhandlingerne vil blive indledt i efteråret, formentlig september. Om der bliver rokket ved dén tidsramme på grund af udskiftningen på ministerposten er ikke udmeldt.

Ny minister på medieområdet - her er opgaverne der venter

Ny kulturminister: Medieforliget bliver min "største opgave"

Portræt: Kulturens nye minister er en "stille slider" og "ærkesocialdemokrat"

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs