MediaWatch

Frankrig opretter bureau til bekæmpelse af fake news

Regeringen vil etablere et bureau, der skal bygge bolværk mod falsk information fra fremmede magter.

Foto: POOL/REUTERS/Ritzau Scanpix

Den franske regering vil ansætte 60 personer i et nyt bureau, der skal bekæmpe fake news og misinformation fra fremmede stater, der vil "undermindere staten". Det skriver Journalisten på baggrund af Yahoo News.

Bureauet får bl.a. til opgave at afsondre internettets kroge for indhold, der kan være misinformerende. Det sker forud for det franske præsidentvalg næste år.

Tiltaget skal ses i lyset af, at Frankrig under valget i 2012 oplevede hackerangreb mod præsident Emmanuel Macrons parti fra grupper med tilknytning til Rusland, ligesom der også har været mistanke om indblanding fra russiske hackere under det amerikanske præsidentvalg i 2016 samt den britiske afstemning om Brexit for få år siden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs