MediaWatch

Frankrig opretter bureau til bekæmpelse af fake news

Regeringen vil etablere et bureau, der skal bygge bolværk mod falsk information fra fremmede magter.

Foto: POOL/REUTERS/Ritzau Scanpix

Den franske regering vil ansætte 60 personer i et nyt bureau, der skal bekæmpe fake news og misinformation fra fremmede stater, der vil "undermindere staten". Det skriver Journalisten på baggrund af Yahoo News.

Bureauet får bl.a. til opgave at afsondre internettets kroge for indhold, der kan være misinformerende. Det sker forud for det franske præsidentvalg næste år.

Tiltaget skal ses i lyset af, at Frankrig under valget i 2012 oplevede hackerangreb mod præsident Emmanuel Macrons parti fra grupper med tilknytning til Rusland, ligesom der også har været mistanke om indblanding fra russiske hackere under det amerikanske præsidentvalg i 2016 samt den britiske afstemning om Brexit for få år siden.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs