MediaWatch

27 nye presse- og kommunikationschefer er ansat i ministerier under Mette Frederiksen

Siden den socialdemokratiske regering kom til for godt to år siden, er der gennemsnitligt ansat en eller to nye kommunikations- og pressechefer per ministerium. Det kan indikere, det er svært at balancere neutralt i stillingerne, lyder det fra lektor.

Foto: KELD NAVNTOFT/Ritzau Scanpix

Siden en ny regering blev valgt i juni 2019 har de 19 ministerier ansat 27 nye presse- og kommunikationschefer. Det skriver Altinget på baggrund af en oversigt fra skatteministeriet.

Venstres Morten Dahlin, der har efterspurgt opgørelsen, kritiserer udviklingen og mener, regeringen er frontløber på oprustning inden for kommunikation og spin samt lave partiansættelser i ministeriet, men det afviser Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, der understreger, at “alle er blevet ansat efter kvalifikationer”, skriver Altinget.

Lektor Heidi Houlberg Salomonsen, Aarhus Universitet, kalder den store udskiftning på posterne bemærkelsesværdig.

"Det kan være en indikation på, at man på de her poster kan være udfordret i at stå vagt om neutralitet overfor skiftende regeringer," siger hun til netmediet.

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs