MediaWatch

Kulturminister afviser lovforslag om ophavsret er på kant med EU-retten

Regeringens udspil til en ændring af ophavsretsloven, der skal træde i kraft om få uger, er helt i overensstemmelse med den EU-bestemmelse, som går forud for lovforslaget. Sådan lyder det fra Kulturministeriet, efter juridiske fagfolk har sået tvivl om dele af udspillet.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Der er risiko for, at kulturminister Joy Mogensens (S) udspil til en ændring af ophavsretsloven, der bl.a. skal bane vej for at regulere techselskabers rettighedsbetaling for brug af mediers indhold på ex Google og Facebook, er udformet på en måde, der giver risiko for at være på kant med EU's tolkning af ophavsret.

Det var i grove træk vurderingen fra Thomas Riis, professor ved Center for Informations- og innovationsret på KU, samt Sebastian Schwemer, der er lektor samme sted, en artikel hos Altinget i april.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs