MediaWatch

Kulturminister afviser lovforslag om ophavsret er på kant med EU-retten

Regeringens udspil til en ændring af ophavsretsloven, der skal træde i kraft om få uger, er helt i overensstemmelse med den EU-bestemmelse, som går forud for lovforslaget. Sådan lyder det fra Kulturministeriet, efter juridiske fagfolk har sået tvivl om dele af udspillet.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Der er risiko for, at kulturminister Joy Mogensens (S) udspil til en ændring af ophavsretsloven, der bl.a. skal bane vej for at regulere techselskabers rettighedsbetaling for brug af mediers indhold på ex Google og Facebook, er udformet på en måde, der giver risiko for at være på kant med EU's tolkning af ophavsret.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs