MediaWatch

Fire ansøgere får mere end 2 mio. kr. i innovationsstøtte

Medienævnet har behandlet årets første ansøgningsrunde om innovationsstøtte og besluttet at uddele knap 13 mio.kr. til etablering og udvikling af nyhedsmedier. 12 ansøgere får støtte - 25 har fået afslag.

Foto: Lars Krabbe/ERH

I alt 37 ansøgninger er behandlet af Medienævnet i årets første runde om innovationsstøtten. 20 medier havde søgt om etableringsstøtte og 17 havde søgt om udviklingsstøtte.  25 af ansøgerne har fået afslag, mens 12 ansøgere tilsammen tildeles 12.672.494 mio. kr.  - over halvdelen af puljens årlige budget på godt 20 mio.  kr.

Aarhus Universitetsforslag bliver topscorer i denne runde med 3,1 mio. kr.til etablering af sitet Vid&Sans.  Det Nordjyske Mediehus, POV International og Zetland tildeles hver over 2 mio kroner i udviklingsstøtte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Heartbeats slutter sig til kritik af ændringer på Loud

Det vil være decideret konkurrenceforvridende, hvis Berlingske Media får godkendelse af Radio- og tv-nævnet til at øge sin ejerandel i den statsligt finansierede dab-kanal Loud. Det mener det lydproducerende medier Heartbeats ifølge Berlingske. Dermed tilslutter mediet sig kritikken fra Zetlands direktør Tav Klitgaard samt Podimos adm. direktør Morten Strunge, som over for MediaWatch har kaldt situationen "absurd"."At man nu kan handle offentlige støttekroner på denne her måde – og på den måde bygge en privat virksomhed endnu stærkere – synes jeg er vanvittigt og fuldstændig konkurrenceforvridende," siger Le Gammeltoft, stifter og kreativ direktør i Heartbeats.Kritikken går på, at dab-radioen Loud får ca. 65 mio. kr. årligt i offentlig støtte, og at Berlingske Media som hovedejer de kommende to år, indtil sendetilladelsen udløber, reelt vil få ca. 150 mio. kr. i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at styrke sin produktion af lydindhold.De hæfter sig sammenfattet ved, at Berlingske Media dermed de kommende to et halvt år reelt får i omegnen af 150 millioner kroner i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at løfte sin lydproduktion.Berlingske Media ønsker at øge sin ejerandel i Loud fra 40 til 91 pct. samt ændre stationens navn til 24syv.

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs