MediaWatch

Rettighedshavere ser ophavsretslov som historisk vigtig

Lovforslaget, der skal modernisere dansk ophavsretslov og sikre betaling fra internationale techkoncerner for brug af dansk indhold får ros fra bl.a. Producentforeningen.

Jørgen Ramskov er direktør i Producentforeningen. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

Kulturminister Joy Mogensens lovforslag om en opdatering af ophavsretten til den digitale tidsalder med store techkoncerner og streamingtjenester falder på et tørt sted ifølge danske filmfolk og producenter. Det skriver Kulturmonitor.

Ændringsforslaget var til førstebehandling tirsdag, og særligt den del af lovforslaget, der vil udvide aftalelicenssystemet omkring retransmission af dansk produceret indhold til at gælde alle former for online indholdsudbydere, navnligt streamingtjenester, falder i god jord bl.a. hos Producentforeningens direktør, Jørgen Ramskov.

"Modellen har fungeret i mange år og spytter rigtig mange penge rundt i Danmark – penge, som gør, at der produceres ekstraordinært meget godt dansk indhold i forhold til befolkningens størrelse, fordi der er lavet nogle fornuftige aftaler om, hvordan rettighederne udnyttes. Men systemet er gradvist blevet umoderne," siger han til Kulturmonitor.

I høringssvar under udarbejdelsen af lovforslaget har bl.a. Netflix været kritiske over, at forslagets udvidelse af rettighedsmodellen indeholder for vagt sprog, som gør det uklart, hvordan streamingtjenesten skal forholde sig til lovændringen.

Mere fra MediaWatch

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs