MediaWatch

Nu skal Netflix også sige "retransmission": Ny ophavsretslov vil indlemme nye spillere i aftalesystem

Regeringens lovforslag om en ny copyrightlov indeholder - ud over forslaget om tech-betaling til medier - også en ændring af retransmissionssystemet. Det skal ifølge regeringen fremtidssikre modellen, men flere aktører, herunder Netflix, er kritiske.

Kulturminister Joy Mogensens lovforslag til en ændring af ophavsret var tirsdag til førstebehandling i Kulturudvalget. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Kulturminister Joy Mogensens lovforslag til en ændring af ophavsretten i lyset af techkoncerners indtræden på det danske marked var tirsdag til førstebehandling i Folketinget. Forslaget skal konkret smelte to EU-direktiver ind i dansk lov, hhv. DSM-direktivet og SatCabII-direktivet.

DSM-delen rummer bl.a. fornyelsen omkring mediers ret til at forhandle en licensaftale med techkoncerner og -platforme, hvor deres indhold bringes og bruges, som allerede har fået en del opmærksomhed. Mere speget har det været med fokus på ændringerne, der er lagt op til med SatcabII-direktivet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs