MediaWatch

DMJX får del i pulje til videregående uddannelser

Studerende, som står over for at færdiggøre deres uddannelse, er i fokus for håndsrækning på 100 mio. kr., der bl.a. kommer Danmarks Medie- og Journalisthøjskole til gode.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) kan se frem til at modtage 1,2 mio. kr. som led i en samlet pakke på 100 mio. kr., som alle Folketingets partier er blevet enige om. Det oplyser Uddannelses- og forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene går til videregående uddannelser, som har et element af praktiske studieaktiviteter, der er gjort besværlige eller umulige som følge af coronapandemien. De 100 mio. kr. skal bl.a. gå til udvikling og afholdelse af "ekstra undervisning og vejledning samt sommerskoler, forskudte eksaminer eller weekendundervisning", fremgår det af meddelelsen.

Midlerne målrettes studerende, som står på tærsklen til at færdiggøre deres uddannelse. Dem er der omkring 41.000 af på tværs af de berørte uddannelser.

"Jeg er glad for, at vi med pengene her skaber mere ro og giver mulighed for ekstra praktisk undervisning og øvelser til studerende, der er i gang med sidste del af deres uddannelse. Vi har en pligt til at sikre, at alle har de bedst mulige betingelser for at blive klar til at komme ud på arbejdsmarkedet," siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs