MediaWatch

Bogbranche i opråb: "Vi skal ikke risikere, at den lille boghandler i gågaden lukker"

Forfattere, boghandlere og forlag opfordrer regeringen til at genåbne boghandlerne hurtigst muligt. Nedlukningen af Danmark har fået bogsalget til at dale og flere boghandleres økonomi er truet, lyder det.

Selvom lydbøger bliver streamet som aldrig før, kan ikke-fysiske salgskanaler kun erstatte nedgangen i bogsalget "til dels," siger Dansk Forfatterforenings formand Morten Visby. | Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Bestsellerne skal nok klare sig, men særligt de nye titler, lokale bogforhandlere og mindre kendte forfattere er ramt af nedlukningerne.

Sådan lyder beskeden fra Danske Forlag, der i et opråb med forfattere og boghandlere opfordrer regeringen til at genåbne landets boghandlere hurtigst muligt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs