MediaWatch

Ledighed blandt journalister er igen stigende

I januar er ledigheden blandt medlemmerne af arbejdsløshedskassen for journalister og kommunikatører steget igen, efter bedring i efteråret.

Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Ledigheden hos medlemmerne af AJKS, Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog toppede i sommer, var i bedring i efteråret, og nu er den stigende igen. Det skriver Journalisten.

11 pct. af de godt 25.000 medlemmer af AJKS var berørt af ledighed i januar ifølge Linda Garlov, kommunikationsdirektør for a-kassen. Værst er medlemmerne af Dansk Journalistforbund ramt, hvor ledigheden ligger på 12 pct. lige nu.

Det er dog normalt, at ledigheden blandt DJ-medlemmer stiger i januar, da branchen har mange korttidsansættelser, som udløber samt nyuddannede, som kommer ud på arbejdsmarkdet.

Ledigheden blandt journalister og kommunikatører som i mange andre brancher været præget af coronakrisen, og selvom den i januar ikke nåede det niveauet fra i sommer, var den registrerede ledighed i januar højere end for et år siden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs