MediaWatch

Digitalt coronapas er på vej til danskerne

Regeringen lancerer coronapas til brug ved rejser. Det vil være klar ultimo februar. Der kommer også en digital version, oplyser fungerende finansminister. Opdateres.

Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Regeringen er enig med Dansk Industri, Dansk Erhverv og kulturlivet om udvikling af en digitalt coronapas.

For at hjælpe erhvervslivet lancerer regeringen et coronapas, der kan anvendes til at dokumentere vaccination mod covid-19 til brug for rejser.
Det skal være klart i slutningen af februar.

Regeringen vil desuden sætte gang i udviklingen af et digitalt coronapas, der hurtigt skal kunne udrulles, hvis den sundhedsfaglige vurdering tillader det.

De første skridt tager vi ved, at man inden uden af februar måned vil kunne se sin vaccination på sundhed.dk. Om tre til fire måneder vil et digitalt coronapas være klar til brug for eksempelvis erhvervsrejser, siger Morten Bødskov, der er fungerende finansminister (S).

Det digitale coronapas vil skabe mobilitet i samfundet og åbne for rejser ud af Danmark, siger administrerende direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen.

"Ved at bruge det digitale forspring, vi har, så kan vi åbne for rejser og for deltagelse i kulturlivet i Danmark. Vi kommer til at få glæde af coronapasset i mange år frem," siger Lars Sandahl Sørensen.

Når coronapasset er på plads om tre til fire måneder skal man diskutere, hvordan det kan bruges. Det vil afhænge af, hvordan smittesituationen er til den tid, siger fungerende finansminister Morten Bødskov:

"Det vil være det ekstra pas, som man vil kunne have på sin mobiltelefon, som dokumentere, at du er blevet vaccineret."

"Det handler om, at vi som land udnytter de teknologiske fordele, vi har. Vi kan blive blandt de første i verden, der har det og kan vise det til resten af verden," siger Morten Bødskov.

Han betegner også det digitale coronapas, som en "ekstra tryghed", når man genåbner Danmark.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie PolicyWatch.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs