MediaWatch

DBU: Ny aftale løser dansk fodbolds sponsorproblem

DBU-direktør er glad for, at fodbolden igen kan reklamere for banker og spiludbydere på samme tid.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Banker og spiludbydere må igen pryde både fodboldtrøjer og bandereklamer på samme tid, uden at man bryder loven.

Det er resultatet af en politisk aftale, der justerer den oprindelige kviklånsaftale.

Det vækker stor tilfredshed hos Dansk Boldspil-Union (DBU), der selv blev ramt af loven, fordi herrelandsholdet både blev sponsoreret af Arbejdernes Landsbank og Danske Spils Oddset.

De to måtte ikke optræde sammen, og det fik Arbejdernes Landsbank til at suspendere sit sponsorat midlertidigt.

"Vi er meget glade for, at partierne bag aftalen nu løser udfordringen. Lovens konsekvenser har ramt hele dansk fodbold og idræt, og vi hilser derfor lovændringen meget velkommen," siger adm. direktør Jakob Jensen i en pressemeddelelse.

Markedsføring af forbrugslånsvirksomheder i forbindelse med reklame for spiludbydere vil dog fortsat være forbudt i en reklame både online, på tv og i det offentlige rum.

I DBU er man tilfreds med, at der rettes op på udfordringerne for dansk idræt, samtidig med at partierne fastholder en stramning for kviklånsudbydere i bestræbelserne på at bekæmpe ludomani.

"Vi har hele tiden bakket op om budskabet, at ludomani skal bekæmpes. Men med den nye aftale har vi fået en kærkommen præcisering af loven, som forbedrer situationen for hele dansk fodbold."

"Tak til regeringen og partierne for at have lyttet. Nu håber vi, at lovændringen kan komme hurtigt igennem Folketinget," lyder det fra Jakob Jensen.

Regeringen vil lægge op til, at forslaget behandles i denne folketingssamling, så det kan træde i kraft inden sommeren.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs