MediaWatch

DBU: Ny aftale løser dansk fodbolds sponsorproblem

DBU-direktør er glad for, at fodbolden igen kan reklamere for banker og spiludbydere på samme tid.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Banker og spiludbydere må igen pryde både fodboldtrøjer og bandereklamer på samme tid, uden at man bryder loven.

Det er resultatet af en politisk aftale, der justerer den oprindelige kviklånsaftale.

Det vækker stor tilfredshed hos Dansk Boldspil-Union (DBU), der selv blev ramt af loven, fordi herrelandsholdet både blev sponsoreret af Arbejdernes Landsbank og Danske Spils Oddset.

De to måtte ikke optræde sammen, og det fik Arbejdernes Landsbank til at suspendere sit sponsorat midlertidigt.

"Vi er meget glade for, at partierne bag aftalen nu løser udfordringen. Lovens konsekvenser har ramt hele dansk fodbold og idræt, og vi hilser derfor lovændringen meget velkommen," siger adm. direktør Jakob Jensen i en pressemeddelelse.

Markedsføring af forbrugslånsvirksomheder i forbindelse med reklame for spiludbydere vil dog fortsat være forbudt i en reklame både online, på tv og i det offentlige rum.

I DBU er man tilfreds med, at der rettes op på udfordringerne for dansk idræt, samtidig med at partierne fastholder en stramning for kviklånsudbydere i bestræbelserne på at bekæmpe ludomani.

"Vi har hele tiden bakket op om budskabet, at ludomani skal bekæmpes. Men med den nye aftale har vi fået en kærkommen præcisering af loven, som forbedrer situationen for hele dansk fodbold."

"Tak til regeringen og partierne for at have lyttet. Nu håber vi, at lovændringen kan komme hurtigt igennem Folketinget," lyder det fra Jakob Jensen.

Regeringen vil lægge op til, at forslaget behandles i denne folketingssamling, så det kan træde i kraft inden sommeren.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs