MediaWatch

Norge overvejer at fjerne minoritetskvote på journaliststudie

Det norske journaliststudie på Oslomet har for svært ved at finde unge med minoritetsbaggrund til at opfylde kvotekravet på studiet. Derfor skal kvoten nu revurderes.

Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Rettelse 28.09.2020: Det norske medie NTB, der var hovedkilde på den oprindelige artikel om minoritetskvoterne på journaliststudiet i Oslo, har efterfølgende udsendt en rettelse og oplyst, at det var en misforståelse, at Oslo Met skulle overveje af droppe minoritetskvoten. Det er ikke korrekt, og studiet har ikke tænkt sig at droppe minoritetskvoten, lyder det.

Selvom fem ud af 70 studiepladser på journaliststudiet på Oslo Met i Norge er afsat til studerende med minoritetsbaggrund, har uddannelsen så svært ved at få tiltrukket studerende med anden etnisk baggrund, at man nu overvejer at sløjfe kvoten. Det skriver Medier24, der citerer Universitas.

"Vi har kæmpet for at udfylde kvoten, og så er det blevet drøftet at fjerne den. Men det fjernes ikke, hvis vi ikke har et bedre alternativ," siger Anders Graver Knudsen, lektor i journalistik ved Oslomet til Universitas.

Han mener, at det bl.a. skyldes dårlig kommunikation om kvoten, at uddannelsen har svært ved at tiltrække unge med minoritetsbaggrund. Andre kilder peger på, at unge med minoritetsbaggrund foretrækker andre studier, der opfattes som mere prestigefulde og sikre.

Oslomet har en mindretalskvote for journalistikstudier, hvor fem studiepladser er forbeholdt studerende med minoritetsbaggrund.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere