MediaWatch

Minister varsler opgør med techgiganter: Vi har været passive og naive alt for længe

Mediernes årsdag: Det bliver "en rød tråd" i regeringens medieudspil at tackle udfordringen fra big tech, sagde kulturminister Joy Mogensen (S) i tale til medierne. "Jeg kan ikke love, der kommer en god løsning i morgen, men en løsning skal der findes," lød det.

Kulturminister Joy Mogensen (S). | Foto: Lars Poulsen

Kulturminister Joy Mogensen (S) indledte ballet til årets branchetræf Mediernes Årsdag, som Danske Medier står bag, hvor hun lagde an til et politisk opgør med de internationale techgiganter, navnlig Google og Facebook.

"Der er opstået en lille håndfuld meget magtfulde, multinationale techgiganter, som agerer lige så skrupelløst og råt, som alle mulige andre multinationale selskaber gør. Vi skal holde Google op på, at deres oprindelige motto faktisk var "Don’t be evil"," lød det fra ministeren, der var mødt op på Axelborg i København foran et bredt udvalg af landets mediechefer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs