MediaWatch

Huaweis planer om dansk børneindhold vækker bekymring hos politikere

Venstres udenrigsordfører udtrykker bekymring for, at Huawei vil producere videoindhold rettet mod børn med tidligere DR Ultra-vært i spidsen. Han afviser, at der er grund til bekymring.

Tommy Zwicky, kommunikationschef, Huawei | Foto: Huawei/PR

Hos flere politikere vækker det ikke begejstring, at Huawei vil lave videoindhold på Youtube til dansk børn om teknologi, skriver Altinget.

"Det er de facto den kinesiske stat, der dermed laver børne-tv til danskere via Huawei. Så groft forenklet kan det siges. Der bliver jeg bekymret, for alle kan sige sig selv, at det ikke ligefrem er verdens smarteste idé," siger Michael Aastrup Jensen, udenrigsordfører for Venstre, til Altinget.

Tommy Zwicky, der er kommunikationschef hos Huawei og bliver vært på videoindholdet, og som er tidligere redaktør på Børneavisen og DR's børnenyheder Ultra Nyt, bedyrer, at det kinesiske selskab ikke "forsøger at påvirke nogen".

"Det er vigtigt for mig, at det ikke bliver en Huawei-kampagne eller en Huawei-reklame, for så mister det sin validitet i forhold til, at det er en explainer-video, man kan stole på," siger han til Altinget.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs