MediaWatch

Måling viser tæt løb mellem modstandere og tilhængere af sidste DR-besparelser

Der er flest tilhængere, men næsten lige så mange modstandere, af at sløjfe de sidste besparelser i DR, viser en spørgeundersøgelse, MediaWatch har fået lavet. "Tallene peger ret entydigt på, at kulturområdet og DR er en kampplads," lyder det fra mediesociolog.

I 2019 blev første fase af DR's budgetbesparelser igangsat, hvilket frem mod 2021 skal barbere omkring 420 mio. kr. af stationens budget. Anden fase indebærer yderligere besparelser for 255 mio. kr., der er planlagt til at skulle realiseres i 2022-2023. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringen har i mandagens udspil til næste års finanslov lagt op til, at de planlagte DR-besparelser på 250 mio. kr. skal sløjfes, efter der har været megen diskussion om nedskæringerne hos DR, siden den tidligere VLAK-regering og Dansk Folkeparti vedtog budgetbarberingen på samlet 20 pct. i 2018.

En rundspørge, som Wilke har foretaget for MediaWatch i slutningen af juli, og dermed inden regeringen fremlagde sit finanslovsforslag i denne uge, tager temperaturen på befolkningens holdning til den sidste etape af DR-besparelserne. Den skal efter planen gennemføres i 2022-2023 og skære cirka 250 mio. kr. af DR's udgifter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs