MediaWatch

Joy Mogensen er indstillet til folketingskandidat i Slagelse

Fra 2011 til 2019 var Joy Mogensen borgmester i Roskilde. Snart er hun folketingskandidat i Slagelsekredsen.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Kirke- og kulturminister Joy Mogensen (S) er indstillet til folketingskandidat for Socialdemokratiet i Slagelsekredsen.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Joy Mogensen var en af to, som sidste år blev hentet ind ude fra, da ministerholdet skulle sættes efter folketingsvalget. Hun takkede ja til ministerposten. Og i den forbindelse takkede hun af som borgmester i Roskilde.

Den anden var Jeppe Kofod. Han blev udenrigsminister og forlod derfor sin plads i Europa-Parlamentet.

Slagelsekredsens tre partiforeningsbestyrelser har sagt god for Mogensens kandidatur. Den endelige vedtagelse finder sted på kredsens repræsentantskabsmøde 17. august.

"Vi kan præsentere en kandidat fra øverste hylde, siger Tony Bomholt Rasmussen, der er kredsformand i Socialdemokratiet Slagelse Kommunekreds," i en pressemeddelelse.

"Det er en kandidat, der står mål med kredsens størrelse og vores ambition om at have et folketingsmedlem, der sætter aftryk og er med i inderkredsen af Socialdemokratiet og medlem af regeringen," siger han.

Mogensen ser frem til at repræsentere Sjælland og Slagelse.

"Jeg har keret mig om Sjælland hele mit liv. Det er et område af Danmark, der har brug for socialdemokratiet til at sikre uddannelser, investeringer, arbejdspladser og fritidsliv," siger ministeren i pressemeddelelsen.

"Jeg glæder mig meget til at sætte Slagelse og Sjælland på dagsordenen, og til at arbejde for liv og muligheder med en stærk og dedikeret socialdemokratisk kreds."

Mogensen var borgmester i Roskilde fra 2011 til 2019. Og den kommende opstilling betyder altså, at vælgerne i Roskilde igen får mulighed for at sætte kryds ved Mogensens navn.

I forbindelse med kommunalvalget i 2017 fik hun 14.961 personlige stemmer. I Roskilde-kredsen er folketingsmedlem Mette Gjerskov (S) opstillet.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs