MediaWatch

Minister vil inddrage regulering af sociale medier i kommende forhandlinger

Når et nyt medieforlig skal forhandles på plads i løbet året, har kulturminister Joy Mogensen (S) planer om, at Folketingets partier skal forholde sig til, hvordan – og hvorvidt – der kan indføres regulering af sociale medier.

Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP/Ritzau Scanpix

Der skal sættes nyt fokus på reguleringen af sociale medier, der især er udbredt blandt børn og unge, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en artikel i Politiken.

Avisen har tidligere beskrevet, hvordan mediet Tiktok har været anvendt til at sælge nøgenbilleder og sexvideoer, og ministeren mener, at det understreger behovet for at se på, hvordan man fra dansk side kan regulere de sociale medieplatforme. Det har regeringen igangsat et arbejde med at få belyst, ligesom Joy Mogensen forventer at gøre et endnu ikke konkretiseret udspil til en del af den nye medieaftale, der skal forhandles i løbet af det næste halve års tid.

"Jeg er meget åben over for at snakke om lovgivning, men det er åbent spørgsmål, hvor langt vi kan komme her. Der vil også blive brug for at gå frivillighedens vej, hvor de sociale medier underlægger sig fælles kodeks eller retningslinjer. Det tror jeg, at de har forstået," siger Joy Mogensen til Politiken.

Ministeren har allerede tidligere bebudet, at børn og unges medievaner vil være en hjørnesten for regeringens udgangspunkt i medieforhandlingerne.

Joy Mogensen: Børn og unges medievaner bliver centralt tema i medieforhandlinger 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs