MediaWatch

Minister: Selv med hjælpepakke vil nogle medier lide store tab

Kulturminister Joy Mogensen (S) afviser i et debatindlæg kritik af, at hjælpepakken er skræddersyet til den gamle garde af medier, men anerkender, at den ikke kan redde alle medievirksomheder.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Den økonomiske hjælpepakke på 180 mio. kr. et bredt politisk flertal vedtog i sidste uge har ikke kun de traditionelle medier for øje, som der blev rejst kritik af i sidste uge, men tilgodeser et bredt udsnit af det danske mediebillede. Det skriver kulturminister Joy Mogensen (S) på Journalisten.

I sit svar på kritikken understreger ministeren, at den økonomiske hjælpepakke er rettet mod de annoncefinansierede medier, fordi de nyhedsmedier, der i høj grad er helt eller delvist annoncefinansierede, giver danskerne vigtig information under krisen, og derfor ikke kan sende medarbejdere hjem.

Hun anerkender dog, "selv med hjælpepakkerne vil der være medier, der vil lide store tab, være nødt til at fyre medarbejdere og måske også lukke," og tilføjer, at det desværre er et vilkår for virksomheder i hele samfundet under en krise.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere