MediaWatch

DJ beslutter besparelser for knap 1,3 millioner

Dansk Journalistforbund har vedtaget en række besparelser som konsekvens af, at tidligere tiders stigende medlemstal er løjet af.

Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund, får efter eget ønske ikke mere i løn i 2020. Det samme gælder forbundets næstformand. Foto: Benita Marcussen

Et stagneret medlemstal hos Dansk Journalistforbund betyder, at forbundets hovedbestyrelse har besluttet at spare 1,27 mio. kr. Det skriver Journalisten.

Beslutningen blev truffet tirsdag på et møde i forbundets hovedbestyrelse. Størst besparelser hentes der på en sammenlægning af Fagligt Forum og et stævne for tillidsrepræsentanter samt en beskæring af tilskud til efteruddannelseskurser hos Kforum. De to poster udgør hhv. 400.000 kr. og 300.000 kr. til de samlede besparelser.

Blandt de øvrige besparelser er færre midler til forbundets deltagelse i Folkemødet og til fagbladet Journalisten, der skal "spare i samme omfang som den øvrige del af DJ".

En anden del af besparelserne på 26.000 kr. findes ved, at forbundets formand og næstformand efter eget ønske ikke stiger i løn i 2020. Dansk Journalistforbund har godt 18.000 medlemmer.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere