MediaWatch

Danske Medier langer ud efter regeringens "besynderlige" DR-ændringer

Brancheorganisationen for de private medier kalder DR-lempelser for et tilbageslag og opfordrer til, at regeringen stopper med at tage drypvise beslutninger på medieområdet.

Foto: Danske Medier

Med dagens udmelding fra Kulturministeriet mener brancheorganisationen Danske Medier, at kulturministeren og regeringen snakker med to tunger. For på den ene side bliver det meldt ud, at man ønsker at tage forhandlingerne i foråret 2020, hvor der skal kigges på hele medieområdet, men på den anden side bliver tingene taget ad hoc.

"Vi finder den måde, der bliver truffet beslutninger på besynderlig. På den ene side oplyser kulturministeren og regeringen, at forhandlingerne om et nyt medieforlig først vil finde sted i foråret 2020, og at man ønsker at kigge på hele medieområdet samlet. På den anden side tager man alligevel hul på forhandlingerne og beslutter at tilgodese DR ensidigt ved først at give en ekstrabevilling på 15 mio. kr. til at videreføre P6 og P8 i 2020 og siden ændre i den nuværende public service-kontrakt. Det hænger ikke sammen," udtaler Louise Brincker, der er adm. direktør i Danske Medier, i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs