MediaWatch

24syv-redaktør smidt ud fra S-kongres: Ville interviewe Martin Rossen

Radio24syvs politiske redaktør blev bortvist fra Socialdemokratiets kongres i Aalborg, efter han havde opsøgt og forsøgt at interviewe stabschef Martin Rossen i kongressalen.

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen forlader sig kontor med stabschef Martin Rossen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Efter Radio24syvs politiske redaktør, Brian Weichardt, havde fået afslag på et interview med Statsministeriets stabschef, Martin Rossen, valgte han han forsøge sig igen lørdag under Socialdemokratiets årlige kongres. Her opsøgte han Martin Rossen i salen. Det resulterede i, at særlig rådgiver til statsminister Mette Frederiksen, Martin Justesen, bad ham forlade salen med det samme og blive væk. Det skriver Berlingske.

Socialdemokratiet bekræfter forløbet i en sms til Berlingske med begrundelsen, at Weichardt havde brudt tilliden mellem politikere og medier. Partiet tilføjer, at Weichardt havde mulighed for at opholde sig i presseområdet og foyeren, men var blevet bedt om at respektere, at at det ikke var muligt at afholde interview i salen uden forudgående aftale – samme vilkår som andre journalister og medier skulle overholde.

Weichardt bekræfter, at hans forsøg på at interviewe Martin Rossen for anden gang "ikke var almindeligt", men at han mener, det var på sin plads.

"Jeg ville bare gerne vise, hvordan tingene også foregår, når man dækker politik i dag. Og selvfølgelig kan man sige, at han ikke vil svare. Men han siger jo ikke ét eneste ord, da jeg spørger ham anden gang, før jeg bliver ført væk. Hvis man vil være med til at lede landet, synes jeg, det er okay, at man svarer på helt almindelige spørgsmål," siger Brian Weichardt til Berlingske.

Episoden følger efter længere tids diskussion om statsminister Mette Frederiksens udnævnelse af Martin Rossen som stabschef. Martin Rossen er ikke valgt til Folketinget, men har som embedsmand alligvel plads i magtfulde politiske udvalg - økonomiudvalget og koodinationsudvalget.

Martin Rossen har imidlertid afvist at give interviews eller svare på spørgsmål om det politiske arbejde. Radio24syv har igennem længere tid forsøgt at få et interview med Martin Rossen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere