MediaWatch

Kulturminister om medieforlig: "Jeg vil starte de forhandlinger forfra"

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil ikke have en debat "for og imod det gamle medieforlig," men en diskussion fra bunden om fremtidens public service, når hun indkalder til medieforhandlinger næste år.

Joy Mogensen (S). | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Når kulturminister Joy Mogensen (S) næste år indkalder til forhandlinger om et nyt medieforlig, bliver det med en ambition om at starte diskussionen om fremtidens public service forfra i stedet for blot at diskutere den forrige regerings tiltag.

Det siger ministeren i et interview til Politiken.

"Jeg kunne godt have samlet diskussionen op, som den lå, da jeg trådte ind ad døren her. Men så var den udelukkende kommet til at handle om for og imod det gamle medieforlig. Jeg vil starte de forhandlinger forfra," siger Joy Mogensen til Politiken.

Hun maner dermed til tålmodighed, efter at både De Radikale og Enhedslistens medieordfører i sidste måned sagde, at de ville foretrække at begynde drøftelserne om et nyt medieforlig allerede i år.

Det skyldes især, at partierne vil lave en ny aftale om DR, der blev påbudt at skære 20 pct. af budgettet frem mod 2023 i den seneste medieaftale fra sidste forår.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs