MediaWatch

Kulturminister om medieforlig: "Jeg vil starte de forhandlinger forfra"

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil ikke have en debat "for og imod det gamle medieforlig," men en diskussion fra bunden om fremtidens public service, når hun indkalder til medieforhandlinger næste år.

Joy Mogensen (S). Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Når kulturminister Joy Mogensen (S) næste år indkalder til forhandlinger om et nyt medieforlig, bliver det med en ambition om at starte diskussionen om fremtidens public service forfra i stedet for blot at diskutere den forrige regerings tiltag.

Det siger ministeren i et interview til Politiken.

"Jeg kunne godt have samlet diskussionen op, som den lå, da jeg trådte ind ad døren her. Men så var den udelukkende kommet til at handle om for og imod det gamle medieforlig. Jeg vil starte de forhandlinger forfra," siger Joy Mogensen til Politiken.

Hun maner dermed til tålmodighed, efter at både De Radikale og Enhedslistens medieordfører i sidste måned sagde, at de ville foretrække at begynde drøftelserne om et nyt medieforlig allerede i år.

Det skyldes især, at partierne vil lave en ny aftale om DR, der blev påbudt at skære 20 pct. af budgettet frem mod 2023 i den seneste medieaftale fra sidste forår.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere