MediaWatch

Boris Johnson vil overholde lov om udsættelse af brexit

Den britiske regering vil adlyde den lov, der pålægger premierminister Boris Johnson at bede om en udsættelse af brexit i oktober, men vil "se på vores muligheder", siger finansminister.

Storbritanniens premierminister Boris Johnson. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Den britiske premierminister, Boris Johnson, vil ikke bryde loven, fastslår to af hans ministre. Regeringen vil dog sætte loven om udsættelse af brexit på hård prøve.

Det skriver The Times.

Hvis Boris Johnson ikke når frem til en aftale inden den 19. oktober, vil han blive tvunget til at bede EU om endnu en udsættelse af brexit.

Det foreskriver en ny lov, som ventes at modtage kongelig stadfæstelse mandag.

Den britiske premierminister har ellers lovet ikke at bede om udsættelse. Men han vil ikke bryde loven, forsikrer både finansminister Sajid Javid og udenrigsminister Dominic Raab.

"Selvfølgelig vil vi adlyde loven, men vi vil se på vores muligheder. Regeringen vil ikke ændre sin politik, og vi vil konsekvent følge loven, men også holde fast i vores politik," siger Sajid Javid til The Times.

Dominic Raab understreger også, at loven vil blive overholdt, men tilføjer, at regeringen vil "sætte på en hård prøve, hvad den rent faktisk kræver".

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs