MediaWatch

Kulturinstitutioner frygter fortsatte besparelser

Det kan føre til både fyringer og højere billetpriser, hvis der holdes fast i besparelser på kulturområder, siger aktører til Politiken.

Det Kongelige Bibliotek i København. | Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Det vil få konsekvenser, hvis det såkaldte omprioriteringsbidrag, der dikterer en lavere økonomisk ramme på bl.a. kulturområdet, lever videre. Det siger en række kulturaktører til Politiken.

Socialdemokratiet har tidligere varslet, at omprioriteringsbidraget på kulturområdet skulle fjernes. Men det vil kulturminister Joy Mogensen (S) ikke love, og det kan føre til både fyringer og højere billetpriser hos de berørte kulturinstitutioner, fortæller flere af dem til Politiken.

"Vi er et universitetsbibliotek for blandt andet Københavns Universitet og Aarhus Universitet og bruger mange midler til at købe bøger, e-bøger og elektroniske tidsskrifter til forskere og studerende. Det må vi skære i, hvis budgetterne reduceres. Og der bliver også færre medarbejdere til at varetage betjeningen," siger Svend Larsen, direktør for Det Kongelige Bibliotek, til Politiken.

I et skriftligt svar til Politiken og Altinget tidligere på ugen lød det fra kulturministeren, at regeringen er ved at "se på Danmarks samlede økonomi for de næste år, hvor også omprioriteringsbidraget indgår. Mens finanslovsforslag for 2020 stadig er under udarbejdelse, er det for tidligt at melde noget ud på de enkelte delområder."

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs