MediaWatch

Trump i clinch med endnu en CNN-medarbejder

Den amerikanske præsident har suspenderet adgangen for en journalist og analytiker for CNN efter et sammenstød med en af Donald Trumps tidligere assistenter.

Foto: Nicholas Kamm/AFP/Ritzau Scanpix

Kløften mellem USA's præsident Donald Trump og dele af den amerikanske presse er over weekenden gravet dybere, efter en amerikansk journalist og analytiker for mediet CNN har fået frataget sin akkreditering til Det Hvide Hus. Det skriver The Guardian.

Det er journalisten Brian Karem, der er politisk korrespondent for Playboy og analytiker for CNN, der efter et sammenstød med en tidligere Trump-assistent er blevet bedt om at aflevere sit adgangskort de næste 30 dage.

Tilsvarende suspendering af en reporters akkreditering til Det Hvide Hus fandt sted i november 2018. Det skete, da CNN-journalisten Jim Acosta blev beskyldt for at have været for voldsom over for en praktikant, der forsøgte at tage Jim Acostas mikrofon fra ham under en konference, hvor Donald Trump talte.

"Præsidenten og hans administration skaber en atmosfære af fjendtlighed og vold mod journalister, som ikke må blive tolereret, og i modstrid med loven bruger de akkrediteringsprocessen til at begrænse pressens frihed og afbryde den frie bevægelighed af information til den amerikanske befolkning," lyder det i et brev fra Brian Karems advokat Ted Boutrous, der også repræsenterede Jim Acosta i november.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs